torsdag 1 september 2016

Backa Brandao (!) – En story om hur DN Sports facebookasideansvariga undanhöll Brandaos OS-videoblogg


När jag fick reda på att Henrik Brandão Jönsson skulle videblogga under OS blev det klart att spelens största behållning inte skulle inträffa då man desperat rev sig upp vid kvart i tre-snåret med grus i ögonen för att se Sarah Sjöström fjärilsimma hem en guldpeng.
Sarah är självklart otrolig, all heder åt henne (!) Men själv är jag för stort Brandaofan för att vinnas över med en enkel OS-medalj. Men för att upplysa er ucje ickebrandaoinvigna – jag skulle kunna mala på om timing, passion och annat men det enklast om jag bara länkar ett enkelt klipp så förstår ni varför det är en ynnest att följa en av Sveriges bästa journalister på fritt vev i Rio:Men nu till saken – vad var det då som hände där en bit in i sensommarens augusti? När OS började var allt väl och jag följde med behållning via DN Sports facebook-sida Brandãos blogg men upptäckte till min sorg att efter några dagar att inläggen uteblev. Det verkade helt enkelt som att videobloggen hade lagts ned. Jag fortsatte något moloken mitt OS-tittande och tänkte att att Brandão valde att satsa helhjärtat på sina artiklar (utmärkta sådana). Men då jag dagen efter till min förvåning, efter att ha slentriannavigerat in på videoklippsfliken på DN Sports fb-sida, upptäcker något märkligt: DN:s webbsportredaktion väljer att undanhålla Brandaos blogginlägg från oss som gillat facebook-sidan!!!? Ta en titt på bildgrafiken nedan. Klippen läggs visserligen upp MEN vad säger antalet visningar – ett plötsligt ras från 5768 till 77?


På inläggen som delats på DN Sports facebook-sidas tidslinje är antalet visningar inringade med blå färg. De som inte är delade är inringade med röd.


... Juste! Det är uppenbart att efter dag fyra på OS-bloggen läggs inläggen inte längre upp på DN Sport-tidslinjen. 


Och den med ögon för detaljer noterar kanske här något ännu mer anmärkningsvärt. Videoblogginlägg fem och sex är helt borta från FB-sajten. Antagligen håller DN undan inläggen för oss DN Sport-fb-sida-gillamarkerare eller så har misstaget föregåtts av rent slarv.

Det som till slut hände var att jag var tvungen söka upp denna länk helt själv http://www.dn.se/sport/os/henrik-brandao-jonssons-videodagbok-fran-rio/ och där se inlägg jag missat. Tyvärr tror jag inte att alla andra DN Sport-fb-gillare hade samma ork. Synd och skam.1 kommentar:

  1. Hej, är webbredaktör på DN Sport. Vi kommunicerade aldrig att bloggen skulle publiceras på Facebook i sin helhet utan den var en webbsatsning och låg väl synligt på vår webbsida under hela OS och ligger fortfarande kvar. Vi marknadsförde bloggen vid flertalet tillfällen på Facebook men någon Facebook-blogg var det inte. Mvh Tove Nordenhäll

    SvaraRadera